fredag 28. august 2009

Religion i samfunnet

Hvilke funksjoner har religion i samfunnet vårt i dag?

"En religion er et trossystem som gjerne forutsetter eksistensen av en høyere/dypere makt, og kan defineres som et tankesett som forsøker å gi kunnskap om ting vi ikke kan oppleve med våre sanser eller rasjonelle tankegang."

Dette er en av de mange definisjonene på religion, og det hele er at en høyere makt finnes og vi skal leve etter dem.
Problemet her blir da at forskjellige religioner har forskjellige makter og guder og disse har igjen forskjellige regler som skal følges og av ulikheter kommer konflikter.

Det har flere ganger oppstått konflikter pågrunn av religioner, en ting som er veldig aktuelt er jo bruk av Hijab på skolen, som uniform å generelt.

Det at religioner mikses sammen i et samfunn gjør at det samfunnet blir multikulturelt. Dette burde egentlig være veldig positivt, men noen tar sine religioner å religionens skikker så alvorligt at de glemmer landets lover og regler.
I et samfunn med forskjellige religioner oppleves også undertrykkelse og det blir dannet minoritetsgrupper, som igjen skaper problemer hos de som er i disse gruppene.


Selv om religioner kan samle mennesker i grupper, noe som er positivt, er det vanskelig å samle alle religionene sammen i et samfunn.

Alle mennesker skal ha samme rettigheter og skal få lov å tro på det de vil, men man må lære seg å akseptere andres meninger og trosretninger!!
Skal du få lov å tro på det du vil å ha den religionen du har må du akseptere at ikke alle tenker likt som deg. Det er utrolig viktig å akseptere andre for dem de er ellers oppstår konflikter som f.eks krig, store eller små.

1 kommentar:

Arne Reidar Hæåk sa...

Du nevner noen funksjoner religion kan ha, men problemet er at du tar utgangspunkt i en substansiell religionsdefinisjon. Skal du diskutere religionens funskjoner i samfunnet, må du trekke inn funksjonelle religionsdefinisjoner.